Avene Micellar Lotion

Здравейте на всички! Реших, че е време да ви запозная с един нов продукт за мен, който страшно много ми допадна. Става въпрос за мицеларната вода на Avene Micellar Lotion.

Avene

Какво е мицеларна вода?

Всяка дама знае, че мицалрната вода е продукт за почистване на грим, по-точно най-добрия продукт за отстраняване на грима. Мицеларната вода не съдържа сапун, алкохол и оцветители. Тя може да се използва дори и за почистване и освежаване на кожата, когато нямате грим. Особеното на мицеларните води е, че съдържат мицели на естери на мастни киселини – частици, които абсорбират нечистотиите и замърсяванията. 

Моя скромен опит се базира на три марки мицеларни води, които съм ползвала – Bioderma, Avene и La Roche Posay. В края на този пост ще направя кратко сравнение между трите.

Какво обещава мицеларната вода на Авен?

Авен обещава нежно почистване и заедно с това хидратиране на чувствителната кожа. Подходящ е и за очи и устни. Почиства ефективно водоустойчив грим. На опаковката ще забележите и думичките No-Rinse Formula, което означава, че няма нужда от изплакване.

Опаковка и състав

Опаковката представлява шишенце с малък отвор, удобен за напояване на тампонче.

avene

Състав: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). PENTYLENE GLYCOL. PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL SCLEROTIUM GUM. SODIUM BENZOATE. SODIUM CHLORDE.

Съставът е наистина изчистен и не съдържа нищо подозрително. Единствено парфюмът може да предизвика алергична реакция при някого, но според мен шансът е минимален (без да искам в окото ми попадна доста от мицеларната вода и нямах никаква странична реакция!). По отношение на състава най-много ми харесва това, че в най-голямо количество е термалната вода, която е известна с успокояващото си действие.

Действие на продукта

Дойде и най-важният момент. Мицеларната вода определено ми допадна много. Почиства много добре, ухае приятно и ненатрапчиво. Това, което ми хареса най-много е, че след употребата й нямам усещането, че имам нещо на лицето, съответно няма нужда да го мия. А хидратиращо действие наистина има. Кожата ми е мека и чиста след употребата на Авен мицеларна вода!

На следващите снимки се вижда ясно точно как действа продукта:

  • ляво: пресен грим
  • дясно: след 1во минаване с напоен тампон
  • отдолу: 2ро минаване с напоен тампом

Avene test avene test1

avene test3

Тук виждаме, че със спирала ми Мейбълин най-много се затруднява мицеларната вода, но на 2-рото минаване тя остава блед спомен, а след 3-тото вече я няма! 🙂

Bioderma vs Avene vs La Roche Posay

Почистване на грим – и трите се справят ефективно;

Свежо усещане на лицето след употреба – Avene ми носи в пъти по-добро усещане;

Аромат – Avene печели и тук ( La Roche има много силен аромат, Bioderma – няма никакъв);

Тубичка – тубичката на Avene ми е най-удобна и лесна за ползване;

Наличие на неприятни реакции при допир с кожата/очите – и трите продукта не ме дразнят по никакъв начин;

Икономичност – Avene и Bioderma;

Фаворитът ми определено е Avene Micellar Lotion, с който ще се сдобия за напред в по-голям размер! 🙂

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *