7 брутални факта за нашето тяло

1. Мозъкът работи със същата сила, колкото една крушка от 10 вата.

Човешкият мозък изхабява на ден около 200 калории, което е равно на около 10 вата. Можем да си го представим като малка слаба крушка, която работи нон стоп дори през ноща.

мозък

Така, че лампичката, която светва в главата ни, когато се сетим нещо, си има добро обяснение.

 2. На всеки 7 години тялото ни става “ново”

25 000 000 клетки загиват докато четеш това изречение. Само за 1 ден тялото произвежда около 300 билиона нови клетки като старите постоянно умират и се заместват с нови. Така за 7 години си имаме чисто “ново” тяло така да се каже.

Прочетете още и: Как да определите на колко години са ушите ви.

3. Нервните импулси в мозъка се движдат с 400 km/h

Така се движат невроните, които предават спешна информаация. Например, когато се изгорим и веднага усетим паренето.Като състезателна кола!

нерви

5.Тялото е изградено от повече клетки, отколкото брой звезди има във Вселената

Цялото ни тяло е съставено от 75 трилиона клетки. Всяка от тях е като малък град от хиляди свързани молекули, които поддържат клетката жива. Като сравним това с 400те билиона звезди в нашата Галактика, мисля, че вече е очевидно колко могъщо е тялото ни! Запомнете, че всяко човешко създание е значимо и уникално ПОНЕ заради това!

6. Клетките в тялото ни реагират на мислите ни

Факт е! Много изследвания са доказали, че положителните мисли и настроение укрепват цялото ни тяло, а негативните го изтощават.  Както е казал древният китаец Лао Дзъ: ” Мислите ни стават думи, а думите действия”. За щастие можем да контролнираме мислите си. Да се възползваме.

7. Лягаме си по-ниски, ставаме по-високи

През деня гравитацията играе своята роля усилено като ни “дърпа” надолу с 0,7 см. А през ноща като си легнем възвръщаме височината си. Сега да не си помислите, че  така можете да промените височината си ?! Нищо общо!

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *