Пейката на любовта

Разходка в околностите на Дряново е добра алтернатива за един слънчев уикенд. Района е пълен със забележителности, а природата е възхитително красива. Пещерата Бачо Киро и Дряновския манастир са места, които всеки един от нас знае, е посещавал или ще посети скоро.

Тук искам да ви разкажа за едно наскоро реставрирано местенце, което се харесва на все повече посетители. Намира се по пътя на екопътеката над пещерата Бачо Киро и всъщност е известно като Пейката на любовта. Точно в началото на екопътеката ще видите ето тази табела:

Bench Of Love

Искам да уточня, че преди да стигнете до мястото, ще минете през кръстовище, на което трябва да продължите напред. Когато аз ходих там, нямаше друга указваща табела.

Пейката на любовта не е просто пейка, а едно много красиво и запленяващо място. Гледката от пейката е уникална, а това е само малка част от природата, която се вижда:

20130907_141836

Самото място е на издадена скала, а долу се вижда хижата “Бачо Киро” и Дряновския манастир. А да видите, какво е чувството да станеш там…неописуемо.

Пейката, както и цялото място е реставрирано и подновено от МогаДряново. Поздравления!

Bench of love

Ако този пост ви е харесал, присъединете се към Facebook страницата на блога.

 

 

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *