Кое избираш – Twix, Bounty, Snickers или Mars?

Мммм… обожавам да си хапвам от тези вкусотийки и съм сигурна, че и вие много ги харесвате. нали? Но цената им в магазините понякога ме спира да си ги купувам. Все пак 1 лев си е 1 лев. Днес случайно попаднах на реклама на Twix и Snickers и се замислих….. откъде ли идват имената им? Поразрових тук там и ето какво открих:

Twix 

83_5

 

 

 

Представлява съчетание от думите Twin(двойка) и Sticks(пръчици).  В България имаме само Twix с карамелен крем, но по света съществува ментов Twix, Twix с кафе или с кокос и др.

Bounty

bounty

 

 

Всъщност тази дума просто означава наслада, награда и се свързва с нещо приятно и хубаво. Интересен факт е, че в американския диалект „bounty” е обидна дума за негър, който се държи като белокож ( има връзка с това,че Bounty отвън е тъмен, а отвътре с бял кокос).

Snickers

product_42

 

 

Това е просто името на един кон! Да! Собствениците на компанията, която създава всички тези лакомства, Марс, имали конеферма, та Сникърс бил любимият им кон.

Mars

images

 

 

Както знаем това е име на планета, но всъщност е фамилията на създателя на тези шоколадчета, а той се казва Форест Марс.

 

А на вас кое сладкишче ви е любимо?

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *