10 идеи в полза на вашето портмоне.

Каквито и нужди да имаме понякога наистина даваме излишни пари. Понякога даже не ни достигат. С малкия опит, който имам до момента мога да ви дам няколко съвета, които наистина действат. Няма да загубите пари, може само да спечелите. Дали ще ви хареса и колко ще спестите зависи от вас.

 

Какво да правите:

1. Купувайте си плодове и зеленчуци от близкото пазарче. В никакъв случай от супермаркетите (освен ако не ви се дояде ананас или кокос посред зима). Първо на пазара са много по-евтини, второ са много по-качествени.

2. Купувайте си обувки вечер. Тогава краката ви за уморени и отекли. Така обувките няма да ви правят проблеми, когато вървите дълго време с тях.

3. Следете намаленията и разпродажбите. Не се доверявайте винаги, но доста често покупките излизат много по-изгодни.

4. През лятото си купете някоя друга дреха за зимата, а през зимата обратното. Всички знаем, че през лятото зимните дрехи са страшно евтини, както и през лятото, зимните. Добра инвестиция е. Пробвайте.

5. Трайни стоки, които използвате, купувайте в големи количества – излиза много по-евтино. Например пактетите с по 10-20 малки пакетчета кърпички, голяма разфасовка прах за пране и т.н.

6. Следете разходите си. Така ще имате добра представа за какво изразходвате парите си и как да ги разпределите, така че да не ги давате излишно. Този сайт е от голяма полза в това начинание.

Какво да не правите:

1. Не ходете гладни за храна. Правило, което вече сте чували, но уверявам ви действа! Колко пъти съм ходила гладна да пазарувам и съжалявам след това, когато половината храна се развали…

2. Не купувайте техника на изплащане. По-добре първо съберете необходимите пари иначе отново ще платите повече. Да не говорим, че например ако си вземете телефон на изплащане за 2 години след първата година вече ще искате да го смените, а ще трябва още да го изплащате.

3. Не давайте пари преди да си отговорите на тези въпроси. Не купувайте нищо по-скъпо преди да се запитате: “Ще използвам ли това”, “Мога ли да го заменя” и “Има ли го някъде на по-ниска цена”.

4. Не пушете! Нямам нищо против пушачите, но цигарите дърпат сериозно от парите ви + това вредят на здравето ви.

Трик за спестяване: Слагайте в касичка по 1лв на ден. Това на месец прави по 30 лв, а след 1 година ще имате 360 лева, които могат да ви спасят в доста ситуации.

Иска ви се, нали?

Вие сте наред!

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *