За студентите и Благоевград

Благоевград е един от най-младите градове на България. Млад – не защото е нов учреден град, а защото е изпълнен с живот, пълен с младежи, хора, събрали се на едно място от всички точки на света.

Да започним с учениците  – ученици, избрали да учат в Благоевград има от градовете Сандански, Петрич, Банско, Разлог, Мелник, Симитли, Перник, Дупница, Самоков и други. Причини: Благоевград е на високо духовно ниво, има добри гимназии, прекрасни преподаватели и много възможности.

От ученици се прехвърляме към студенти – официално в Благоевград има два универитета, единия от които е единствен в Източна Европа, става въпрос за Американски Университет в България.

American University in Bulgaria

Другият – това е Югозападен Университет „Неофит Рилски” – и двата дават възможност на студенти от цял свят да учат на каквато тема пожелаят, без да лишават хората, имащи различни интереси, бъдещи професии и хобита.

Освен университетите, в Благоевград има и много колежи – в града се преподава туризъм, един от много престижните колежи в България учи млади хотелиери как да управляват, участват в бизнеса, да менежират свой бизнес. Интересни събития от Благоевград можете да намерите на информационния сайт – http://blagoevgrad.eu

 Пъстра палитра, разнообразни хора, с всякакви интереси – това е Благоевград днес и занапред.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *