Как да използваме използвани чаени торбички

Използваните чаени торбички всъщност могат да ни свършат доста работа. Следващият път, когато си изпиете чая, не хвърлаяте торбичката с билки в коша, а я използвайте за някои от следните неща.

Зачервени и изморени очи

С този проблем се срещаме доста често и знаем, че тук помагат ледени кубчета, резени домати, краставици или картофи. Е, вече можем да добавим и чаените торбички. Накиснете 2 чаени торбички във студена вода и си сложете върху клепачите си като компрес. Чаят ще съживи очите ви и ще премахне следите от умора след известо време.

Изгарания и акне

Страхотен начин за използване на стари чаени торбички е в банята. Ако имате пъпки или сте изгорели на слънце, измийте местата със студен чай направен от използваните торбички. След няколко пъти ще почувствате облекчение.

Наторяване на растения

Наистина много добро приложение е наторяването на растенията в къщата ви със съдържанието на чаените торбички. Можете да ги изсипете и да ги смесите с пръстта в саксията. Така ще помогнете на водата да се абсорбира и да се задържи по-дълго влагата. Можете да поставите и цяла торбичка на дъното на саксията, а ако имате някоя дупка, която пропуска вода, поставете торбичката там. Това е истинско органично наторяване за растенията и решаване на вашия проблем.

Изкуство

След като оставим използвани чаени торбички на масата, можем да очакване голямо неприятно петно отгоре. Да, тези торбички цапат. А, защо да ги изхвърляме, а не ги използваме като алтернативна боя. Ако сред вас има хора на изкуството, вярвам, че използваните чаени торбички ще му влязат в употреба именно с тази функция.

 

Още за билките: Чаят на дълголетието

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *