Безплатно образование – ето как

Попадала съм на доста места в интернет, където, стига да имаш време и желание, можеш да научиш наистина много. Тези са моите любими като първите два са на английски.

1.Khan Academy.

Khan_Academy_logo

Мястото, където можете да подобрите значително уменията си по математика,различни науки като история, физика биология, изкуство и много много други! . Системата предлага тестове с въпроси, като имате право на определен брой подсказки + клипче с обяснения. Има много визуални представени уроци и добре поднесени обяснения. Всичко това на много приятен интерфейс. Сайта е направен като игра със различни степени на трудности, печелене на баджове, медали и специално място, където можете да следите подобряването на уменията си.

 2.Coursera

Coursera-Logo

Тук има стотици различни курсове, които можете да започнете напълно безплатно! Когато изберете даден курс, ще видите неговото пълно описание, кога започва и свършва, как протича. Обикновено има видеа за гледане, лекции за четене, малък изпит и някаква задача, която трябва да се изпълни, но все пак всеки курс е различен. Проектът се осъществява съвместно с университети от целия свят.

3.ucha.se

ucha.se

Това е една уникална българска страница поне за мен. Идеята на системата е учениците да разбират по-лесно уроците си и информацията да бъде представена по-приятно за тях. Видео уроците са толкова приятни и просто обяснени, че веднага разбираш и запомняш всичко. Отново има всякаква тематика, но по-скоро уроците са за начинаещи.

4.InspireLearning

Inspire-Learning-logo

Този сайт е тип блог, в който публикациите са по-скоро представени като уроци и съвети. Темите са на социална тематика – мотивация, комуникация, презентационни умения, личностно развитие, лидерство, работа в екип.

 

5.Internetpolyglot

internet_polyglot_logo

Едно добро място да научите основни фрази и думи на какъвто език желаете!

 

6. Няколко сайта за програмиране и дизайн.

 

itschoollogo

 

 

logo_n

 

 

 

web-tourist-logo

 

 

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *